Meike (23)

"Het is mooi om te zien hoe blij iemand kan worden van iets wat jij vrijwillig voor een ander doet! "

Ik ben Meike van den Beuken, 23 jaar. Ik heb gezondheidswetenschappen gestudeerd en ben nu bijna klaar met mijn master management, policy analysis en entreupreneurship in health en life sciences. Dat is een lastige naam maar komt eigenlijk neer op management, beleid en communicatie in gezondheidszorg. Ik werk normaal gesproken in een restaurant in de bediening, maar momenteel helaas even niet. Daarom neem ik voor de GGD nu corona testen af. Dit doe ik zo’n 2 dagen per week. Daarbij stel ik de mensen gerust dat de test wel meevalt en probeer ik het afnemen van de test zo prettig mogelijk te maken. Ik vind het belangrijk dat iedereen zo snel mogelijk getest kan worden. Zo weten de mensen precies wanneer ze thuis moeten blijven en zo krijgen we het virus sneller onder controle.

Daarnaast lees ik iedere dinsdag voor aan Klaas om zijn taalontwikkeling te stimuleren. Klaas is groeit op in een taalarme omgeving en heeft een taalachterstand. 20 weken lang kom ik langs bij familie thuis om ze te leren hoe die bieb werkt, om boeken met ze te lezen, taalspelletjes te doen en alles wat ook maar met taal en lezen te maken heeft. Het is altijd super gezellig en hij leert er heel veel van! Ik vind het voorlezen bij taalarme gezinnen heel belangrijk! Het is mooi om te zien hoe je met zo’n kleine moeite iemand anders iets kan leren. Daarnaast laat het echt zien, hoe blij iemand kan worden van iets wat jij vrijwillig voor een ander doet! Bovendien is het voorlezen ook nog een super gezellig en leer ik er zelf ook veel van.

Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe belangrijk communicatie is en hoe je het beste met mensen op een makkelijke manier kan communiceren. Je komt daarnaast in aanraking met mensen buiten je eigen sociale bubbel, en ziet dat mensen die bijvoorbeeld bij jou om de hoek wonen, heel anders in het leven staan. Deze mensen leven op een hele andere manier en hebben misschien niet allemaal dezelfde problemen, maar zijn ergens toch weer heel erg hetzelfde.

Dus iedere week op weg naar huis, na het afnemen van corona testen of na het voorlezen, fiets ik met een glimlach naar huis. Daarom zou ik iets doen voor iemand anders, voor iemand uit de buurt of voor de maatschappij, zeker aanraden!

Meike (23) is taalmaatje van Klaas en neemt coronatests af voor de GGD.

Wil je graag meer weten over Project Future? Neem dan gerust contact met ons op!

Als je je gegevens achter laat, bellen we je zo snel mogelijk terug. Natuurlijk kun je ook even een mailtje of whats app bericht sturen!

info@projectfuture.nl
06-40905020

Vragen? Laat je gegevens achter

We bellen je terug

De start van nieuwe initiatieven is uitgesteld tot ten minste 2 juli a.s..

Je kunt je wel blijven aanmelden!