“Ik heb vaardigheden geleerd die ik voor de rest van mijn leven kan gebruiken”

"Vrijwilligerswerk helpt je met uitzoeken wat je leuk vindt, je leert zoveel over jezelf en je bouwt contacten op."

Ik ben Kimberly Verwoert, 19 jaar en vanaf mijn twaalfde ben ik al betrokken bij Het Rode Kruis. Hier zat ik bij een jongerengroep en mocht ik uiteindelijk evenementen draaien. Ik heb hier veel ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen, niet alleen op EHBO gebied maar ook persoonlijk. Ik leerde mezelf en anderen beter kennen en heb vaardigheden geleerd die ik voor de rest van mijn leven kan gebruiken. 

In 2020 brak de corona crisis uit, iets wat ons allemaal heeft geraakt. Toen de ziekenhuizen de hoeveelheid patiënten niet meer aan konden werden er zorghotels opgericht. Een plek waar mensen werden verzorgd die te ziek waren om thuis te blijven maar ook te ¨gezond¨ om naar het ziekenhuis te gaan. Mijn studie stond op een laag pitje en mijn stage was gestopt, daarom ben ik na overleg met mijn coördinator ingezet in het zorghotel in Roermond. Ik heb geholpen van eind maart tot eind april voor ongeveer 3 tot 6 dagen in de week. Het was zwaar werk, de mensen die bij ons verbleven waren echt ziek of hadden al heel veel mensen verloren aan het virus. Toch was het mooi werk en zou ik het indien nodig zo weer doen.

De de combinatie tussen de mooie gebeurtenissen en verdrietige gebeurtenissen heeft ervoor gezorgd dat ik er nog meer zeker van ben dat ik in de zorg wil werken. De veerkracht van mensen is ongelofelijk, ondanks dat de mensen helemaal alleen aan het vechten waren tegen dit virus bleven ze positief. Ik hoop dat het niet meer nodig is maar mocht dit wel zo zijn sta ik er weer. Ik heb zoveel geleerd, het was een ervaring die ik nergens anders had kunnen krijgen. Ik raad iedereen aan om ooit in zijn leven vrijwilligerswerk te gaan doen, waar dan ook. Het helpt je met uitzoeken wat je leuk vindt, je leert zoveel over jezelf en je bouwt contacten op. Vrijwilligerswerk hoeft niet veel werk te zijn maar het geeft je wel veel terug.

Kimberly (19) is vrijwilliger voor Het Rode Kruis en hielp in het coronahotel.

Wil je graag meer weten over Project Future? Neem dan gerust contact met ons op!

Als je je gegevens achter laat, bellen we je zo snel mogelijk terug. Natuurlijk kun je ook even een mailtje of whats app bericht sturen!

info@projectfuture.nl
06-40905020

Vragen? Laat je gegevens achter

We bellen je terug

De start van nieuwe initiatieven is uitgesteld tot ten minste 2 juli a.s..

Je kunt je wel blijven aanmelden!